Museum for Alt det Største i det Mindste

Museum for alle de store fortællinger, der findes gemt i selv de mindste fænomener og ting.
Velkommen indenfor

Baggrund

Der er tanker der er så vidtrækkende, fænomener der er så flygtige og ting der er så små, at de svært kan fattes eller gribes. Bare prøv at forestille dig universets uendelighed eller genkald dig den lille forskrækkede fryd man mærker, når en tændstik fanger ild. Eller tænk på oplevelsen af at glatte et stykke slikpapir af metal helt perfekt ud, at græde glædestårer, at vise sin billet, at få noget til at balancere eller drømme at du flyver.

Det er alt dét, som du drages af, men også forvirres, forskrækkes og fortrylles af. Det er dét som kan udløse sug i mellemgulvet, en klump i halsen, sitren i huden, krummede tæer og ”store øjne” og give dig en umærkelig fornemmelse af forbundethed – til hinanden og til verden.

Vision

Vi vil med Museum for Alt det Største i det Mindste give opmærksomhed til storheden i det små.

Vi vil forstørre og hylde kraften, poesien og forunderligheden i det små og tilsyneladende ubetydelige.

Vi vil skabe en ny, stor fortælling, der glæder, forundrer og forener gennem en mangfoldighed af små fortællinger, og forbinder os stærkere til verden omkring os

Mission

I Museum for Alt det Største i det Mindste Indsamler, Registrerer, Forsker, Bevarer og Formidler vi alt det, hvis påvirkning og betydning langt overgår dets undselige størrelse.

Vi skaber fysiske museumsrum, hvor publikum får mulighed for at opdage, undersøge, eksperimentere med, fortabe sig i og indoptage storheden i alt det mindste i verden.

Vi starter en fortælling, som kan komme til at bevæge sig i mange retninger, tage mange former og involvere mange forskellige aktører. Det er en fortælling, som peger både tilbage og frem i tiden, peger på publikum selv og ud på verden, men først og fremmest, peger på noget vi har til fælles.

Fortællingen starter her:

”Der er et museum, Museum for Alt det Største i det Mindste …

Menu

Her startede det

Samlingen

Samarbejdspartnere