Om Luise Midtgaard

Luise Midtgaard er scenograf med mere end 15 års erfaring fra teater og museumsverdenen.
Hun skaber udstillingsscenografi, sanselige totalinstallationer og oplevelsesuniverser, som blander teatergreb og museumstradition.

Hendes arbejde har været nomineret til:
Årets Utställning, med udstillingen Stora Blå
Children in Museums Award med udstillingen Villa Curiosa
Årets Reumert for bedste børneforestilling 2018 med Knud Romes ABC

Luise Midtgaard har desuden en diplomuddannelse i Kunst- og Kulturformidling til Børn og Unge fra Den Danske Scenekunstskoles efter- og videreuddannelse.

Nysgerrighed, leg og krop

Luise Midtgaard skaber immersive rum og oplevelser, hvor nysgerrighed og leg er omdrejningspunktet og hvor publikum inviteres til at gå på opdagelse, undersøge og interagere med stedet. 
Hun bruger aldrig direkte instruktioner, men animerer den besøgende til at lege med. Der er ingen anvisninger eller regelsæt, men alene invitationer og belønninger til den som interagerer.

I alle opgaver forsøger hun at skabe mulighed for mange måder at være til stede i og indtage rummet eller værket– både alene og sammen med andre.

Luise Midtgaard er optaget af, at rum og installationer er skabt til at være i med hele kroppen, hvilket vil sige, at rummene opleves mindst lige så meget gennem fødderne, fingerspidserne, ørerne og næsen, som med øjnene.

Materialer

Det er kendetegnende for alt hendes arbejde, at der er lagt stor vægt på udvælgelse af og variation i materialer.
Hun bruger ofte skrøbelige genstande, umiddelbart værdiløse ting og kostbare materialer sammen og ligeværdigt.

Foto: Christina Kayser