Om Luise Midtgaard

Luise Midtgaard er scenograf med mere end 15 års erfaring fra teater og museumsverdenen.

Hendes arbejde har været nomineret til:
Årets Utställning, med udstillingen Stora Blå
Children in Museums Award med udstillingen Villa Curiosa
Årets Reumert for bedste børneforestilling 2018 med Knud Romes ABC

Nysgerrighed og krop

Luise Midtgaard skaber immersive udstillingsoplevelser, hvor nysgerrighed og undren er omdrejningspunktet og hvor publikum inviteres til at gå på opdagelse, undersøge og interagere med stedet. 
Hun bruger aldrig direkte instruktioner, men animerer i stedet den besøgende til at gå med, gennem invitationer og belønninger til den som interagerer.

I alle opgaver forsøger hun at skabe mulighed for mange måder at være til stede i og indtage rummet eller værket– både alene og sammen med andre.

Luise Midtgaard er optaget af, at rum og installationer er skabt til at være i med hele kroppen, hvilket vil sige, at rummene opleves mindst lige så meget gennem fødderne, fingerspidserne, ørerne og næsen, som med øjnene.

Lydhørhed og fortællingen

> Luise kan stille gode spørgsmål, være lydhør og udfordre det oplæg, materiale eller koncept hun bliver præsenteret for.

> Hun kan hjælpe med at finde og vinkle kernefortællingen, og skabe et sammenhængende forløb i udstillingen.

> Luise arbejder med scenografi som et udvidet begreb og benytter udover visuelle greb også lydinstallationer, taktile overflader, rumforløb, fysiske stimuli og ultimativt dufte og smage, hvis det er fordrende for udstillingens narrativ.

> Luise har erfaring med alle led af en udstillings tilblivelsesproces – fra konceptualisering over produktion til publikumsmødet og har i hele processen blik for alle faser.

Luise Midtgaard har en diplomuddannelse i Kunst- og Kulturformidling til Børn og Unge fra Den Danske Scenekunstskoles efter- og videreuddannelse.

Foto: Christina Kayser